Všichni fitnessáci a healthylifestyle nadšenci mě asi budou chtít pověsit na nejbližší větev. Ale já jsem se rozhodla použít matcha tea (nejzdravější superfood) v těch nejnezdravějších receptech, jaké si můžete vůbec představit. Ačkoliv je jaro, všichni začínají s detoxem a dietami, šla jsem trochu (vlastně hodně) proti proudu a rozhodla se tělo jako každý rok nešokovat svojí jarní přípravou na léto do plavek (protože to stejně jako minulý rok nestihnu). Tělo je stejně zvyklé fungovat na nějakém vyváženém režimu a když ho trápím svými čtyřmi ročními fázemi, tak mi neodpovídá úplně jak bych si představovala, spíš naopak. A těmi čtyřmi fázemi myslím roční období. Jaro – detox a dieta. Léto – držím se, abych si mohla v plavkách sednout a viděla přitom pupík. Podzim – Velké obžerství a příprava na zimu. Zima – obžerství na druhou a následná deprese. Takže co mít ten lifestyle vyvážený celoročně a něčím si ho sem tam zpříjemnit? A jídlem rozhodně nic nezkazíte, protože čas od času neuškodí organismus trochu šokovat takovouhle parádní kombinací a fitnessáci si ho můžou klidně zařadit do svého cheat day. A nebo nemusí. Já to na vás neřeknu! A když vás u toho nikdo neuvidí, jako by se to nestalo.
Teď už k samotnému použití matcha čaje v kuchyni. Dá se dát v podstatě kamkoliv a dodá každému jídlu svojí specifickou chuť a hlavně barvu, která je ze začátku pro někoho spíše nepříjemná, ale opravdu jde jen o zvyk.
A co budeme potřebovat?
A jdeme na to. V kastrolu ohřejeme máslo, sůl a vanilku. Potom k tomu rozdrobíme droždí, rozmícháme a dáme bokem do mísy. Ke všemu přidáme vajíčka, mouku, matchu a zpracováváme těsto. Necháme půl hodinky kynout, naplníme jím formu na koblížky a necháme ve formě ještě 20 minut kynout. Potom dáme péct na 180 stupňů 20 minut a je hotovo. Jako polevu si můžeme rozehřát bílou čokoládu s další lžičkou matcha čaje a polít jím všechny donuty. Mňam!
Komentáře (1)
[…] posledním článku o čaji matcha jsem vám dala tip jak ho použít v klasickém receptu, ale pravdou je, že tahle […]